ÁSZF

Általános tudnivalók, vásárlási feltételek;

Az Iron Monkey Cycle internetes üzletben történő vásárlás kizárólag elektronikus úton lehetséges, interneten keresztül (a www.ironmonkey.hu címen).


Az Iron Monkey Cycle internetes üzletben mindenki vásárolhat, elfogadja jelen üzletszabályzatot, és magára nézve azt kötelező jellegűnek tekinti.


Az Iron Monkey Cycle internetes üzletben történő rendeléssel minden vásárló kijelenti, hogy elfogadja jelen üzletszabályzatot és tisztában van a rendelés menetével.


Rendelés menete; A rendelés elküldése után a rendszerünk egy megerősítő e-mail üzenetet küld az e-mail címedre, ezt kérjük azonnal ellenőrizni, így az esetleges hibák, vagy téves rendelés esetén még a csomag elindulása előtt tudunk intézkedni. Amennyiben a megerősítő levél valamilyen technikai zavar folytán üres, akkor mi sem kaptuk meg a rendelést, azt kérjük megismételni az üzletben. Ilyen esetekben általában a kosár is üresnek mutatkozik. Egyéb probléma, vagy eltérés esetén vedd fel a kapcsolatot munkatársainkkal.


A megerősítő levél automatikusan generálódik a rendszerben, tehát a rendeléskori állapotot igazolja vissza a Vásárlónak és nekünk egyaránt. Azonos időpontban, két különböző számítógépről ugyanarra a termékre feladott rendelés esetén előfordulhat, hogy mindkét Vevőnek azonnal elérhetőként jelzi a rendszer a cikket, de utolsó darab esetén nem tudjuk mindkét rendelést azonnal teljesíteni. Ez az esetek elhanyagolható részében fordul elő, és a lehető leghamarabb értesítést küldünk a felmerült hibáról.


Egyes termékek esetén előfordulhat, hogy a megadott kép és a termék leírása között eltérés mutatkozik. Ezeket nem tudjuk teljesen kiszűrni, ezért mindenkit arra kérünk, ha ilyennel találkozik, jelezze e-mailben, de mindenképpen érdeklődjön a vásárlás előtt!


A felelősség korlátozása; Az Iron Monkey Cycle internetes üzletben való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra.


Az Iron Monkey Cycle internetes üzlet semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt pontokban foglaltakért, bármilyen okból is következtek be:


Az interneten küldött és/vagy fogadott bármilyen adat.Bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, ami megkadályozza az Iron Monkey Cyclen internetes üzlet akadálytalan működését és a vásárlást.Bármilyen meghibásodás, bármely vételi eszközben a kommunikációs vonalakon.Bármely levél - függetlenül attól, hogy hagyományos, vagy elektronikus formában érkezett -, de főleg bármilyen adat elvesztése.Bármely szoftver nem megfelelő működése.Bármilyen programhiba, abnormális esemény, vagy technikai hiba következményei.Az Iron Monkey Cycle internetes üzlet bármikor szabadon megváltoztathatja bármelyik árát, vagy határidejét. A változás az Iron Monkey Cycle internetes üzlet weblapján történt megjelenés időpontjától lép életbe.


Az Iron Monkey Cycle internetes üzlet szabadon módosíthatja a vásárlás feltételeit, szabályait és/vagy magát az Iron Monkey Cycle internetes üzletet, bármikor, értesítési és bárminemű kötelezettség nélkül arra nézve, hogy megindokolja a döntés helyességét, és az Iron Monkey Cycle internetes üzlet nem vonható felelősségre, ha így tesz.

Standard kerékpárok esetében a képek minták, illusztrációk. valóságban színben és bizonyos alkatrészekben eltérhetnek.

Egyedi kerékpárok esetében a megrendelés pontossága érdekében kérjük tájékozódjon kapcsolataink valamelyikén, ugyanis az alkalmazás egyes készülékeken nem a megfelelő frissítést tükrözi. Így bizonyos feltételek, alkatrészek eltérhetnek az ott leírtaktól! (Pl::  a 16-os COG vagy racsni helyett más fogszámút alkalmazunk, a vásárlás gyorsabb lébonyolítása érdekében)


Bármely módosítás abban az időpontban lép életbe, amikor online megtalálható az Iron Monkey Cycle internetes üzletben (a weblapon). Bármelyik vásárló, aki nem ért egyet a szabályok módosításával, nem jogosult vásárolni a továbbiakban.
Abban az esetben, ha a vásárló bármilyen formában megsérti a szabályokat, az Iron Monkey Cycle internetes üzlet szabadon érvénytelennek nyilváníthatja vásárlását és a vevő nem jogosult fellebbezni a döntés ellen.


Szállítási feltételek; Az ironmonkey.hu-n megrendelt termékeket belföldre és külföldre egyaránt futárcégek szállítják ki. Elérhetőségüket továbbítjuk a csomag feladását követően, így a szállítás napján egyeztetni tudsz velük az átvétellel kapcsolatban. Szállítási költséget komplett csomagra számítunk fel, belföldön távolságtól, mérettől függetlenül. Kizárólag a vásárlási érték befolyásolja a fizetendő szállítási díjat.
Díjak:
Alkatrészek: 400-3000 Ft
Komplett kerékpár: 3000-10.000 Ft
(Az árak tartalmazzák a csomagolási költséget is.)

Átvétel; Amennyiben a futár nem találja otthon a címzettet, hagy egy értesítőt, melyen megtalálható a megkísérelt kézbesítés idő pontja, és a futár mobiltelefonszáma. Szerződésünk lehetőséget ad egy újabb - közösen egyeztetett - időpont kérésére. Ezt a futárral kell egyeztetni telefonon. Csak a második sikertelen kézbesítés után kerül hozzánk vissza a csomag addig a helyi depoban tárolják be a csomagot.

Kérjük átvételkor mindenképp ellenőrizd a csomag épségét és tartalmát, mivel ezek hiányában nem tudunk reklamálni a futárcégnél egy esetlegesen hiányzó alkatrésszel kapcsolatban!


Fizetés; Rendszerünkben az alábbi fizetési módok közül választhatsz.

Előreutalás: Előre egyeztetve lehetőség van a végösszeg átutalására, ehhez kérjük kérd a banki adatainkat Ügyfélszolgálatunkon! Külföldi szállítási díjak kalkulásához szükségünk van a megrendelt termékek listájára, hogy futárcég díjszabása szerint várható szállítási díjat számíthassunk. Ez a díj függ a csomag tömegétől és a célországtól is. Külföldi szállítás esetén kérjük érdeklődj e-mailben Ügyfélszolgálatunkon!

Személyes átvételre üzletúnk áll rendelkézésre az alábbi címen:
Debrecen, 4032 Mikszáth Kálmán utca 65. 


Kerékpárok kiszállítása; A kerékpárokat teljesen összeszerelve, beállítva szállítjuk házhoz, technikai okokból a kormány és a pedálok kerülnek kiszerelésre, mivel a futárcég csak igy tudja átvenni a csomagot.
A pedálok és kormányfejcsavarok meghúzása otthon is elvégezhető minimális rutin megléte esetén. A pedálok betekerésekor ügyelj arra, hogy melyik pedál melyik oldalra kerül (L=bal, R=jobb). A pedálok meghúzási nyomatéka 35-55Nm, míg a kormányfej csavaroké kb 10Nm. A nem megfelelő szerelés, vagy az ajánlott meghúzási nyomatéktól való eltérés garanciavesztéssel jár, ezért adott esetben fordulj szakemberhez! Minden általunk értékesített kerékpárhoz kitöltött, lepecsételt garanciafüzet is jár természetesen.
A vevő a termék átvételét követő 14 - tizennégy - munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól és e határidőn belül visszajuttathatja a terméket a távollévők között kötött szerződésekről szóló 45/2014 (II.26) Kormányrendelet szerint. A vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket.
Az egyedi megrendelésre épített kerékpárok esetében az elállás joga csak akkor érvényesíthető, ha a kerékpár vételárának felét megtéríti a vevő. Ez esetben tehát csak fél áron tudjuk visszavenni a kerékpárt. Természetesen bármi technikai probléma adódna, garanciálisan díjmentesen javítjuk..A vevő elállása esetén eladó az áru ellenértékét haladéktalanul, de legkésőbb tizennégy napon belül visszatéríti. Az eladó kizárólag használatba nem vett, sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén téríti vissza a vételárat ezen pont alapján.Amennyiben méretcserére van szüksége, ezt jelezheti Ügyfélszolgálatunkon, ilyen esetekben a határidő rugalmasan változhat, megoldható az eredeti áru, csomagcserekor történő visszajuttatása is.


Amennyiben a vásárló egy korrekt módon teljesített rendelést nem veszi át és az MPL az Iron Monkey Cycle internetes üzlet költségén visszahozza a csomagot, akkor fenntartjuk a jogot, hogy a vevőt a jövőben csak csekken történő előzetes fizetés esetén szolgáljuk ki!


Garancia, szavatosság; Az Iron Monkey Cycle internetes üzlet, vagy beszállítóink, a gyártók és az importőrök az eladott árukra terméktípusoktól függően eltérő, a hatályos jogszabályoknak megfelelő szavatossági időt vállalnak. Az ettől eltérő szavatossági idő, vagy jótállás, és ennek időtartama az adott áru mellett van feltüntetve. Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk. kormányrendeletben foglaltak az irányadóak.
A webshopban megvásárolt kerékpárokra a tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról 151/2003.(IX. 22.) Korm. rendelet hatályos és alkalmazandó. A rendelet értelmében a jótállás időtartama 1, azaz egy év. A jótállási határidő a fogyasztási cikk Felhasználó részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a Szolgáltató vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik. Ha Felhasználó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a Szolgáltató nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.A termékek meghibásodása esetén az alábbi elérhetőségeinken kérhet bővebb felvilágosítást a teendőkről:
elektronikus elérhetőség: ironmonkeycycle@gmail.com telefonos elérhetőség: +36 50 122 46 38

A fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről szóló 49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet alapján Szolgáltató a hibás teljesítése miatt, vagy jogszabályon alapuló jótállás keretében érvényesített kifogás intézése során a rendeletszabályai szerint jár el, Felhasználó hátrányára nem tér el.A garanciális hiba miatt visszaküldött termékek szállítási költségei a vásárlót terhelik. A portósan küldött csomagokat az Iron Monkey Cycle webshop nem veszi át, azt minden esetben visszairányítja a feladónak.

Az eladó a megvásárolt termékeket csak abban az esetben köteles kicserélni, ha azok bizonyítottan hibásak.
Garanciális ügyintézésre visszaküldött termékeket kizárólag blokkal vagy számlával együtt fogadunk, továbbá szükséges a vitatott probléma részletes leírására is
Posta címünk:
4032 Debrecen, Mikszáth Kálmán 65.

Telefonos elérhetőségünk: 06 50 122 46 38

Termékek visszaküldése
A visszaküldött termékek szállítási költségét - összhangban a hatályos jogszabályokkal - csak garanciális esetben térítjük meg. Mivel ezt csak utólag tudjuk biztosra, ezért Utánvéttel visszaküldött csomagokat nem áll módunkban átvenni.
Kérjük, hogy a visszaküldés előtt kérj tőlünk segítséget, ha bizonytalan vagy a lehető legolcsóbb szállítási mód kiválasztásában!


Adatvédelem; A vásárlók személyes adatainak felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának értelmében történik. Minden résztvevőnek joga van elérni, helyesbíteni vagy törölni bármely, akár az összes általa megadott információt, kivételt képeznek azok a számla adatok (a számlák tőpéldányai), melyeknek megőrzésére a Számviteli Törvény kötelez.
Az eladó a vásárlók adatait a szerződés teljesítése, és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja, illetve alvállalkozóinak átadja (pld. Posta). Az alvállalkozók az eladó által átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosultak megőrizni, felhasználni, illetve további személyeknek átadni...